Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Ουρανοφάντορος

Την είσοδο του νέου έτους τον εορτασμό της Μεγάλης Δεσποτικής εορτής της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και της Ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Ουρανοφάντορος Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου εόρτασε η τοπική μας εκκλησία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος

Ανήμερα της εορτής  τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεπτού  Ποιμενάρχου κ. Γεροντίου.  με συλλειτουργούς  τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Πέτρο και τους Διακόνους π. Λουκά και π. Σωφρόνιο.

Παρέστησαν  εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας τονίζοντας την παρακαταθήκη  που έχουμε ώς ανεκτίμητο θησαυρό από τα συγγράμματα, τις προτροπές και  τις συμβουλές  του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου τονίζοντας  ότι  θα πρέπει να είμαστε ακέραιοι  και να μην κάνουμε εκπτώσεις στα θέματα της Πίστεως. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου στην Σαλαμίνα ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα  μεταφέροντας το εόρτιο μήνυμα της ημέρας και ευχήθηκε στην Ηγουμένη Επιστήμη μοναχή και τη μοναστική αδελφότητα.

Αγίου Βασιλείου 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ...

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος