Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεπτού Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριώνυμο ημέρα Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, μας με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. παρουσία του Πολιτευτού κ. Σούτα των Αντιδημάρχων  της Νήσου κ. Διολέτη και κ. Κόγια  εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο  κ. Γεωργίο  Παναγόπουλο, του τέως Δημάρχου κ. Ευάγγελου Αγαπίου, του Αντιπροέδρου του Λαογραφικού Μουσείου κ. Μπίλλης  και την Πρόεδρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Βάγια Κεραμάρη Τζίμα

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα την δυναμικότητα του, τον Αγιοπνευματικό βίο του, την ακεραιότητα των λόγων του και την δύναμη που αντλούμε σήμερα εμείς οι χριστιανοί από τον βίου του.

Επισήμανε ότι ο Άγιος δεν έκανε εκπτώσεις στα δογματικά θέματα της πίστεως και ορθοτομούσε τον λόγο τη αληθείας καταφέρνοντας με την βιωτή του αυτή, την ώρα της Θείας Λειτουργίας να περιτριγυρίζεται από Αγγέλους.

Σχολιάζοντας την  βλάσφημη ανάρτηση του κ. Μόσιαλου, τόνισε  ότι  βρισκόμαστε στον  21ο αιώνα και οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού συνεχίζουν, θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται, αλλά ας γνωρίζουν όλοι αυτοί…. Ο Ιουλιανός  ξεψύχησε με τη φράση «Νενίκηκάς με, Ναζωραίε».  Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός εις τους αιώνας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου, των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και  ευσεβείς  προσκυνητές που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Τέλος ο εφημέριος του Ναού π. Πέτρος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο τους κληρικούς την Δημοτική Αρχή, τους παρευρισκόμενους και όλους αυτούς που συνέβαλαν για την λαμπρότητα της εορτής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Σύλληψις της Θεοπρομήτορος Άννης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή των Προπατόρων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος