Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος

Με  λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος  στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Σαλαμίνος

Αφ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός  Εσπερινός υπό των κληρικών της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική  Θεία λειτουργία Προεξάρχοντος   του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου  όπου προσκλήθηκε από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, κ. Γερόντιο ο οποίος δεν μετείχε λόγω ασθενείας.

Στην εόρτια ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε γύρω από τον πνευματικό αγώνα του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο δεν ήταν άλλο από το να ευαρεστεί με κάθε τρόπο τον Θεό.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Με το πέρας της Θεία λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Σαλαμίνας, των κληρικών και των ευσεβών προσκυνητών.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή : ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο πολιτευτής κ. Νικόλαος Σούτας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

Τέλος ο εφημέριος του Ναού π. Πέτρος Κοκκίνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο τους κληρικούς, την Δημοτική Αρχή, τους παρευρισκόμενους και όλους αυτούς που συνέβαλαν για την λαμπρότητα της εορτής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος