Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης του Ομολογητού.

Με  την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, σεβασμό και συναισθήματα ευγνωμοσύνης,  τελέστηκε σήμερα η μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας και Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης του Ομολογητού.

 

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή του Ιερού κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.

 

Οι πιστοί που προσήλθαν είχαν την ευλογία  να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανά Του.

 

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ανάστημα του Αγίου στα Θαύματα εν ζωή και μετά την κοίμησή του.

Επισήμανε ιδιαιτέρως την αγάπη του Αγίου και την προσφορά του στην εκκλησία μας, ώστε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τους καρπούς Εκείνου, που θυσιάστηκε με εξορίες και διωγμούς, για  να μας παραδώσει μια εκκλησία ελεύθερη και ζώσα παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επιβάλει ο οικουμενισμός  και προσπαθεί να φιμώσει την αλήθεια.

Η σημερινή εορτή του Αγίου πρέπει να γίνει η αφετηρία του πνευματικού μας αγώνα για  έναν και μόνο σκοπό, να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της πίστεως  και  να ενωθούμε με τον Στεφανωθέτη Χριστό.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία  της Ι.Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου   κ Αθανασίου Ιωαννίδη

Εορτή Αγ. Χρυσοστόμου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Σώζοντος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν εμήνυσε πάσῃ τη οικουμένῃ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος