Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Ιερομάρτυρος Πατροκοσμά του Αιτωλού

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε η Εκκλησία μας τον Μέγα Ομολογητή και διδάσκαλο του γένους μας, Ιερομάρτυρα Πατροκοσμά τον Αιτωλό, στον ομώνυμο περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Κερατσίνι.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου. με τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Λόγω των επιβληθέντων μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε λιτανεία αλλά «λιτή» προπορευόμενού του Εικονίσματος του Πατροκοσμά Του Αιτωλού υποβασταζόμενο υπό του Πρωτοσύγκελου, ακολουθούντων των κληρικών και περιφερόμενο πέριξ του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας συμπαραστατούμενου υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε πρωτίστως στον εορταζόμενο Άγιο αλλά συνέδεσε την ζωή του Αγίου με την σημερινή  Ευαγγελική Περικοπή η οποία μιλάει για την ανάθεση του Αμπελώνα σε άξιους γεωργούς.
Τονίζοντας την ευθύνη των κληρικών να διατηρήσουν αυτόν τον ¨Αμπελώνα¨ ανόθευτο, αλλά ταυτόχρονα και όλων των χριστιανών που φέρουν στο μέτωπό τους την σφραγίδα της Αγίας Τριάδος.

Επισημαίνοντας ότι η ευθύνη δεν είναι άλλη από την κατανόηση της αποστολής μας, την διάδοση του Ευαγγελικού Λόγου μέσα από την πνευματική κατάρτιση του καθ’ ενός, έμπρακτα, χωρίς ιδιοτέλειες, με πράξεις και φωτεινή πνευματική ζωή, όπως έζησε και έπραξε ο σημερινός εορτάζων Άγιος.

ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στο  Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Φανουρίου Σαλαμίνος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος