Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του λαοφιλούς Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Την ιερά μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου τίμησε η Εκκλησία μας με τη συμμετοχή των πιστών που έσπευσαν να προσευχηθούν και να επικαλεστούν την Χάρη Του.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , κ. Γερόντιος, άμα τη πρόσκλησή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Γλυφάδα.
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θαυματουργή εύρεση του Εικονίσματος του Αγίου ενώ παράλληλα τόνισε ότι η σχέση μας με τον Άγιο δεν πρέπει να είναι μόνο δούνε και λαβείν, αλλά καθαρά μια πνευματική αφύπνιση και αφετηρία μιας νέας πνευματικής ζωής η οποία μεταβάλει τον φθαρτό άνθρωπο και τον κάνει μέτοχο της Βασιλείας Του Θεού.
Τέλος ευχήθηκε ο Άγιος να φανερώσει την λύτρωση από την μάστιγα που μας έχει επισκεφτεί για να σταματήσουν οι διχογνωμίες και διχοστασίες ανάμεσα στους χριστιανούς,
Διότι ότι δεν κατάφερε να χωρίσει ο Πειρασμός το κατάφερε ο άνθρωπος μέσα απ’ αυτή την δοκιμασία.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε εις το Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Σαλαμίνος με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην Προσλαλιά του αναφέρθηκε στον Άγιο λέγοντας ότι η πνευματική μας πορεία και ο διαρκής αγώνας προς την θέωση, μπορεί κάποιες φορές από συμπεριφορές άλλων στη ζωή μας να μας απογοητεύουν, αλλά ο Στεφανοδότης Θεός δεν αφήνει κανένα πλάσμα του στην αφάνεια,
Έτσι με αυτό το θαυματουργικό τρόπο φανερώθηκε αυτός ο Μεγάλος Άγιος ο οποίος αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο και ας μην τον ήξερε κανείς, μπορεί για χίλια και πλέων χρόνια να μην είχε γίνει γνωστό το πέρασμα του από τη γη και το μαρτύριο του, αλλά ο δίκαιος Θεός, θέλησε να τιμήσει το πλάσμα του που πρόσφερε θυσία το ίδιο του το σαρκίο για να φτάσει στην αιωνιότητα.

Τονίζοντας ότι οι Άγιοι της εκκλησίας μας, μας φωταγωγούν το δρόμο προς την αιωνιότητα κι εμείς ασχολούμαστε με ποταπά πράγματα, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο διότι ο υπέρμετρος εγωισμός μας δεν αφήνει να κοιτάξουμε πέρα από τις προσωπικές μας εκτιμήσεις και πράξεις.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις φανουρόπιτες που προσέφεραν πολλοί πιστοί ως δείγμα ευγνωμοσύνης στον Άγιο συγχαίροντας, όλους εκείνους που φροντίζουν να κρατούν ζωντανή την παράδοση της εκκλησίας μας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἐξόδιος Ἀκολουθία Γεροντίσσης Χριστοφόρας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος