ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος

Με  ιδιαίτερη  κατάνυξη εόρτασε η Τοπική μας εκκλησία  την Ιερά Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου  του Νέου Ελεήμωνος κτήτωρος της Γυναικείας Ιεράς Μονή Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου καθώς και τη συμμετοχή των κληρικών της εκκλησίας μας.

Την κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Δημητριάδος κ. Φωτίου και την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας.

Η Χάρις και η ευωδία δια των Χαριτόβρυτων Τιμίων Λειψάνων του Οσίου Ιωάννου, συνετέλεσε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα ενισχύοντας τους πολυάριθμους πιστούς που προσέτρεξαν στον Όσιο, ζητώντας του να επέμβει με την Χάρη του και να επιλύσει τα προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο μας.

Μέσα  σε αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα έλαβε χώρα και η χειροτονία του νέου Διακόνου στην Μητρόπολή μας.

Ο νέος Ιεροδιάκονος Μαρκιανός  Σέφερ έγγαμος, απόφοιτος της Θεολογικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας με φόβο Θεού και σε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.

Ο νεοχειροτονηθείς  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  για την αγάπη και την πατρική αγκαλιά που του πρόσφερε, τις διδαχές και την αποδοχή να γίνει ενεργό μέλος  της Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος και όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα της προσαρμογής του στη χώρα μας .

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα  είπε:

«Δεν θα πρέπει ποτέ, να παύσεις να πλησιάζεις το Ιερό θυσιαστήριο με φόβο Θεού.

Αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας το φορτίο που αναλαμβάνεις να σηκώσεις είναι πολύ πιο βαρύ. Οφείλεις να διακονείς με συνέπεια και σωφροσύνη την Εκκλησία και τον πιστό λαό του Θεού.

 Τέλος  συνεχάρη τόσο τον ίδιο τον  όσο και την σύζυγο του για την σπουδαία απόφαση τους ευχόμενος να λάβει την Χάρη του εορταζομένου Αγίου Ιωάννου και να πορευθεί με σωφροσύνη στην Ιερατική ζωή του.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος εκθείασε  στην προσωπικότητα του Αγίου και τις δωρεές του Αγίου πνεύματος που τον είχε στολίσει ο Τριαδικός Θεός.

Υπενθυμίζοντας στο ευσεβές εκκλησίασμα,   όταν λέμε μνήμη Αγίου, καλούμαστε να ομοιάσουμε στον Άγιο που τιμά η Αγία Εκκλησία μας,  αναφερόμενος στην εκλογή του Θεού  να αναδεικνύει  μορφές με σπάνια χαρίσματα και να τις εμπιστεύεται να ποιμάνουν το ταλαιπωρημένο ποίμνιό Του που  δοκιμάζεται από πολέμιους  της εποχής μας απάτριδες, οικουμενιστές και κακόδοξους.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΕΗΜΩΝΟΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος