Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου

Στην Ιερά μονή Αγίου Μάρκου στο Κορωπί μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας,  κ. Γερόντιος άμα τη σεπτή αδεία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, αφενός μεν να τιμήσει την εορτή του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου,  αφετέρου δε να ευχηθεί στον εορτάζοντα εφημέριο της Ιεράς Μονής π. Στέφανο και στην Γερόντισσα Στεφανία Μοναχή.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην Ευαγγελική περικοπή λέγοντας ότι ο Ηρώδης είναι διαχρονικός, πάντα στην ζωή μας υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Ηρώδη που θεωρούν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό απειλή  για τα σκοτεινά σχέδια τους και προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να τον απομακρύνουν από την ζωή μας , οι άνθρωποι αυτοί είναι κατεξοχήν άτομα που αρέσκονται να ασκούν εξουσία και τους συναντάμε καθημερινώς στην ζωή μας, είναι στο χέρι μας να περιφρουρήσουμε την πνευματική μας ακεραιότητα και να αποκτήσουμε αρετές ώστε να μας είναι αδιάφορο το θέλω τους.

Πλατειάζοντας τον λόγο αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου παρουσιάζοντας τον ως παράδειγμα στην ζωή μας, εκθειάζοντας   στην σοφία του, την ευθύνη της αποστολής του, την απεραντοσύνη της αγάπης και της συγχωρητικότητάς του.

Τέλος τελέστηκε τρισάγιο στο τάφο του Μακαριστού Γέροντος της Ιερά Μονής Μητροπολίτου Χίου και Ψαρών κυρού. Στεφάνου.

ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 2021.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας 2022

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος