Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το θαύμα Αγίου Σπυρίδωνος εναντίων των Λατίνων.

Στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, για να παραστεί και να Προεξάρχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις ανάμνηση του θαύματος, την επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος στις 12  Νοεμβρίου  του 1718   εναντίων των Λατίνων.

Το παρών έδωσαν η δήμαρχος του νησιού Ισιδώρα Νάννου το δημοτικό συμβούλιο και ευλαβείς προσκυνητές που κατέφθασαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν  τον Άγιο τους που προσφέρει απλόχερα την ευλογία και την στήριξή του σε κάθε δοκιμασία απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας με συλλειτουργούς τον π. Πέτρο  εφημέριο του Ι. Ναού  και π. Αλέξιο τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ανάστημα του μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, στις ευεργεσίες  και στα αναρίθμητα θαύματα που προσφέρει  στον λαό της Κέρκυρας και όχι μόνο.

Την παραδειγματική τιμωρία του Αρχιναύαρχου του Ενετικού στόλου και διοικητή της νήσου Κερκύρας  Ανδρέα Πιζάνη, όταν το 1718 μ.Χ. επέβαλε στους Ιερείς που υπηρετούσαν τον  Ναό του Αγίου στην Κέρκυρα,να τοποθετήσουν   οι  Λατίνοι το δικό τους ιερό θυσιαστήριο (αλτάριο) .
Τέλος τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι φως, αλήθεια, ζωή.
Ο παπισμός είναι σκοτάδι, αίρεση  και  πλάνη, η Ορθοδοξία δεν μπορεί να συγχέεται με τον παπισμό…

Εορτή Θαύματος Αγ. Σπυρίδωνος 2018.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ι. Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος