Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στον Άγιο Νικόλαο Κορυδαλλού.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησε το εορταστικό τριήμερο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορυδαλλού, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος.

Μέσα σε πλήθος κόσμου έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού, από το σκευοφυλάκιο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως .

Το Τίμιο λείψανο του Αγίου Κυπριανού παρέλαβε στα Προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος με τους Ιερείς και την βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία έγινε ο Αγιασμός υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, για την καθίδρυση νέου Προσκυνηταρίου αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο την επονομαζόμενη Σουμελά.

Φωτογραφικό υλικό απο την υποδοχή.

Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

Με το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή εκατέρωθεν του Ιερού Εικονίσματος του Αγίου Νικολάου, υποβασταζόμενο από νέους και νεανίδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Εύξεινος Πόντος Κορυδαλλού, τη συμμετοχή των Ιερέων της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ,υπό τούς ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του δήμου, την παρουσία του Δημάρχου της Πόλεως κ. Σταύρου Κασιμάτη όπου δίνει το παρών σε κάθε εκδήλωση της Μητροπόλεως, εκπροσώπων της πολιτείας, πολιτιστικών και δημοτικών φορέων και την συμμετοχή των πιστών προσκυνητών που προσήλθαν τόσο για τιμήσουν την εορτή του Αγίου Νικολάου, όσο και να ασπαστούν το χαριτόβρυτο τεμάχιο της δεξιάς του Αγίου Κυπριανού.
Τέλος ο εφημέριος του ιερού Ναού π. Ιωάννης Κάτσαρης ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, τον Κλήρο και τον πιστό λαό του Θεού και παρέθεσε πλούσια τράπεζα στην αίθουσα του Ι. Ναού.

Φωτογραφικο υλικό απο τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη.π. Δανιήλ και τον Ιεροδιάκονο π. Πέτρο.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του αναφέρθηκε στην Ουρανοδρόμο πορεία του Αγίου Νικολάου, την φωτεινή ζωή του που μαγνήτιζε τους πάντες κάνοντας βίωμα την ρύση του Ευαγγελίου « Οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσιν τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς.»
Τονίζοντας την συμμετοχή του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 στη Νίκαια της Βιθυνίας που έλεγξε τις πλάνες του Αρείου, επισημαίνοντας ότι αυτή πρέπει να είναι η στάση όλων των Ορθόδοξων απέναντι σε κάθε νέο μοντέλο που προσπαθεί να αποδημήσει την Ορθόδοξο Πίστη μέσα από την ευλογημένη Ελλάδα μας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο εορτασμός της Αγίας Άννας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος