ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Με την πρέπουσα κατάνυξη τελέστηκε στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καραβά – Πειραιώς ,Αρχιερατικός Εσπερινός  προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου,  πλαισιωμένου, από τον εφημέριο του ενοριακού Ι.Ν. π. Λουκά Πόρτο και π. Χριστόφορου Νιανιούρη.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι.Ναου, Ιερούργησε στο πανηγυρίζων Παρεκκλήσιο.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην παραδειγματική ζωή των Αγίων Αναργύρων από την οποία αποδεικνύεται η αξία της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς που διδασκόμαστε μέσα από τις διδαχές του Ευαγγελίου και πόσο χαριτώθηκαν από τον Θεό, ώστε να την προσφέρουν απλόχερα, σε όσους είχαν ανάγκη αρνούμενοι να λάβουν την παραμικρή προσφορά.

Επίσης τόνισε την εμπιστοσύνη τους στον Θεό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν όλους αυτούς που προσπαθούσαν να ανατρέψουν το Θεάρεστο έργο τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών είχαν τεθεί εις προσκύνησιν προς χάριν και ευλογιάς των πιστών και τα Ιερά  Λείψανα των Αγίων Αναργύρων καθώς επίσης και της Αγίας Ελένης της εξ Σινώπης.

Το εορταστικό  διήμερο ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχέλαιο.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ε΄Κυριακή του Λουκά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ιερά Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος