Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Θεοστέπτων  Βασιλέων και Ισαποστόλων , Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου, μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού επί τη μνήμη των Θεοστέπτων  Βασιλέων και Ισαποστόλων , Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της Αγίας μητρός αυτού Ελένης.

Τελέσθηκε Μέγας  Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και πλειάδας κληρικών της εκκλησίας μας.

Τέθηκαν σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα  των εορταζομένων Αγίων προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών.

Ακολούθησε μικρή λιτάνευση της Ιεράς εικόνας των Αγίων με τη συμμετοχή νέων από τα Κατηχητικά της Μητροπόλεως, ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές, που κατέληξε στον ειδικά διαμορφωμένο  προαύλιο χώρο σε υπερυψωμένη εξέδρα όπου τελέστηκε και η Ιερά Αρτοκλασία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας εστιάζοντας στο ανάστημα και την  πνευματική πορεία του Μεγάλου Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στο   Διάταγμα των Μεδιολάνων, την  σύγκληση της Α` Οικουμενικής Συνόδου, την καθιέρωση της αργίας της Κυριακής και το Βάπτισμα του πριν το Θάνατό του.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του στην εορτή, το κλήρο και όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η Ιερά Πανήγυρις, εν συνεχεία παρετέθη πλούσια τράπεζα υπό την καθοδήγηση του ακούραστου εφημερίου του Ι. Ναού π. Ματθαίου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος Ιερούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς ,στην προσλαλιά του εκθείασε των έργο των Θεοστέπτων και Ισαποστόλων εορταζομένων Αγίων κάνοντας αναφορά ξεχωριστά στο έργο του καθενός.

Εορτή Αγίων Κων/νου και Ελένης 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ανάληψη Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή Της Πεντηκοστής.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος