Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Με την πρέπουσα Ιεροπρέπεια τιμήθηκε η εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης στην Νήσο της Αιγίνης στον ομώνυμο  Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πραγματοποιήθηκε το εορταστικό διήμερο των Αγίων.

Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του νησιού π. Γεώργιο Κανέτη και τους π. Αναστάσιο , π. Στέφανο και π. Λουκά.

Ύμνους απέδωσε τμήμα της βυζαντινής χορωδίας της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στο βίο και το  θαυμαστό παράδειγμα της έμπρακτης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, δίχως ιδιοτέλειες και εγωκεντρισμούς κάνοντας πράξη την εντολή του Δεκαλόγου «Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν», όπου παράλληλά  με τη μόρφωσή τους καλλιέργησαν ταυτόχρονα και την αρετή η οποία έγινε η κινητήριος δύναμη, ώστε αφιλοκερδώς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους τους.

Τέλος λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα των Αγίων πέριξ των οδών του Ιερού Ναού παρουσία πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τους Αγίους.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2020.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αποστόλων Αιγίνης.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Αθανασίου του Αθωνίτου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος