Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τέθηκε εις προσκύνηση δια την ευλογία και τον αγιασμό των πιστών, τεμάχιο εκ της Δεξιάς Χειρός του Αγίου, το οποίο αποθησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με λόγια πατρικά προς το πλήρωμα της Εκκλησίας, εξιστορώντας τον βίο των εορταζομένωνν Αγίων και την πορεία του Αγίου Κυπριανού από το σκοτάδι στο Φώς, τονίζοντας την ανάγκη να είμαστε σταθεροί και ακλόνητοι στην πίστη για να μην επιτρέπουμε στον αιώνιο εχθρό μας τον Σατανά, να βρίσκει χώρο και πεδίο δράσεως.

Ανήμερα της εορτής ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Γερόντιος,  συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο την Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης προεξάρχοντος του  Οικείου Ποιμενάρχου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού ο οποίος άγει τα ονομαστήριά  του τη αυτή ημέρα.

Ο πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων και τέλος παρατέθηκε εορταστική τράπεζα από την φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής ευφραίνοντας τους παρευρισκόμενους.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στο Ηράκλειο της Κρήτης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος