Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Με κάθε Ιεροπρέπεια και την πρέπουσα κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, εις το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού, το οποίο είναι αφιερωμένο εις τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες.

Τέθηκαν σε προσκύνηση  προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών ενοριτών,  τα Αγία Λείψανα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων που θησαυρίζονται στην Ιερά Μονή.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανδρεία και την φλογερή Πίστη των Μαρτύρων ώστε να αψηφήσουν τα πάντα για την Αγάπη του Χριστού και να παραμείνουν στην παγωμένη λίμνη αφιερώνοντας την ζωή τους στον Πλάστη και Δημιουργό με τη λαχτάρα να κερδίσουν την αιώνια ζωή, γεγονός που σήμερα το έχουμε εγκαταλείψει και έχουμε προσκολληθεί στην ύλη.

Κάθε τι απρογραμμάτιστο στη ζωή μας είναι αιτία αποχής από τον εκκλησιασμό, χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι τα εμπόδια «στήνονται» ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο. Χριστιανός δεν είμαι μόνο την ώρα του εκκλησιασμού αλλά ζω και αναπνέω Χριστό όλες τις στιγμές της ζωής μου. Χωρίς Χριστό δεν υπάρχει πνοή δεν υπάρχει ζωή, Αυτόν τον Χριστόν θέλησαν να ζήσουν και οι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες και έδωσαν την επίγεια και φθαρτή ζωή  για να απολαύσουν την αιώνια.

Τέλος τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως τής μακαριστής Γεροντίσσης Ησυχίας Μοναχής,

ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Β΄Κυριακή των Νηστειών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Tου Αγίου Σωφρονίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος