Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αρχιστρατήγων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης στη Σαλαμίνα Χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ, Γερόντιος με αφορμή τον εορτασμό της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων.

Τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός και ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στη δημιουργία , στην φύση , αλλά και τις ιδιότητες των Αρχαγγέλων όπου κύριο έργο τους είναι η ακατάπαυστη δοξολογία του Θεού.

Καθώς τους έχουμε δει να αναφέρονται σε πολλά σημαντικά γεγονότα, Ο Γαβριήλ στον προφήτη Δανιήλ και του εξήγησε τα συμβολικά οράματα πόσα χρόνια θα περνούσαν για την Έλευση Του Κυρίου, στον Ζαχαρία για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και πολλές φορές στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Η δράση του Μιχαήλ ξεκινάει με το «Στώμεν Καλώς» βάζοντας τέλος στην ανταρσία, ανήγγειλε στον Αβραάμ την θυσία του γιου του, Ισαάκ, ενώ ήταν και εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο και πολλές ακόμα παρουσίες και ευεργεσίες.

Εμείς έχουμε υποχρέωση να τους τιμούμε και να τους δοξάζουμε διότι κατά την βάπτισή μας, έχουμε «συζευχθεί» φωτεινό φύλακα άγγελο, . Ο άγγελος αυτός είναι ο πιο πιστός μας φίλος, ο πιο στοργικός μας αδελφός, εκτός αν εμείς τον διώξουμε με τα πονηρά έργα μας.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ζ ΄Κυριακή του Λουκά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος