Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποδοχή και κατάθεση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας,

Στην Παναγία Σουμελά Ασπροπύργου  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος για να λάβει μέρος στο εορταστικό διήμερο της υποδοχής και κατάθεσης των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας,

Με ύμνους δεήσεις και τιμές πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η κατάθεση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κασσάνδρας της Τραπεζούντιας μέσα σε έγινε  αργυρή  Λάρνακα που τοποθετήθηκε στον  κιλλίβαντα που διατέθηκε τιμιτικώς από τον ελληνικό στρατό και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας μεταφέρθηκε στον τόπο ποῦ θα δεσπόζει το Ιερό της Λείψανο.

Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον  Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικο , τους Σεβασμιωτάτους  Μητροπολίτες, τον Ποιμενάρχη μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τον οικείο Μητροπολίτη  Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, , Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, Δημητριάδος κ. Φώτιο και Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανό, τους Ιερείς, τους Διακόνους, τους ιερόπαιδες, και παιδιά των κατηχητικών σχολείων της εκκλησίας μας.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πιστών από πολλά μέρη της Ελλάδας μας για να προϋπαντήσουν  Εκείνη την Νεομάρτυρα του Γένους όπως αποκάλεσε στην θερμή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Ανήμερα τελέστηκε Πολυαρχιερατικό  συλλείτουργο  Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του Ποιμενάρχου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, , Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου και Δημητριάδος κ. Φωτίου. Ιερέων και Διακόνων.

Τους ύμνους της ημέρας απέδωσε  η χορωδία βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεώς Αττικής και Βοιωτίας  «Πάτριον Αναλόγιον» υπό την χοραρχία του κ. Ιωάννου Κιαχόπουλου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνισε ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό θάνατο και την αγιότητα και εν συνεχεία στη σημασία της εν αγάπη σχέσης με τους ανωτέρους και τους κατωτέρους.

Τέλος ο οικείο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε άπαντας για την συμμετοχή τους, στο  Χαρμόσυνο γεγονός  και την ευλογία που έλαβε χώρα στην Μητρόπολή του.

Υποδοχή και κατάθεση Ι. Λειψάνων Αγ. Κασσάνδρας 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ε΄ Κυριακή του Ματθαίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος