Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Θεσσαλονίκη

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης μετέβη ὁ Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος. ανήμερα του Αγίου μάρτυρος Ιουλιανού  όπου πραγματοποιήθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ραφαὴλ Αβραμίδη. Ο νεοχειροτονηθείς είναι  εγγονός του  π. Ονουφρίου, ενός άξιου κληρικού της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Προεξάρχοντάς του οικείου  Ποιμενάρχου κ. Γρηγορίου τελέστηκε  όρθρος και η Αρχιερατική Θεία λειτουργία με Συλλειτουργούς του Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες; Τον Σεβασμιώτατο  Ποιμενάρχη μας,Πειραιώς κ. Γεροντίο, ΑΑττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο  Δημητριάδος κ. Φώτιο, πλειάδας Κληρικών, καθώς και του συμπροσευχομένου στο Ιερό, Σεβασμιωτάτου  Φιλίππων κ. Αμβροσίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και λίγο πρίν την χειροτονία του, ο νεοχειροτονηθείς εκφώνησε χειροτονητήριο λόγο απευθυνόμενος στον Πνευματικό του Πατέρα Παναγιώτατο  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης,  κ. Γρηγόριο για την καθοδήγηση και την τελική πορεία προς την Ιεροσύνη, ταυτόχρονα ευχαρίστησε και   όλους όσους βρίσκονται δίπλα του και τον στηρίζουν.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, κ Γρηγόριος αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο του κληρικού, τις υποχρεώσεις, τις δυσκολίες αλλά ταυτόχρονα και την χάρη που πλημμυρίζει τον κληρικό μέσω των Μυστηρίων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος με αναφορά στην Αποστολική Διαδοχή που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκυρότητα της Χειροτονίας. «Δυστυχώς, κάποιοι ανιστόρητοι τολμούν να αμφισβητούν την Αποστολική Διαδοχή της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, αγνοώντας προφανώς ότι οι ίδιοι συλλειτουργούν με Αρχιερείς χειροτονημένους  από τους χειροτονήσαντας τους προπάτορές μας κληρικούς, όπως επί παραδείγματι ορισμένους Αρχιερείς της Ρωσικής Διασποράς που ενώθηκαν μετά την πάροδο δεκαετιών με το Πατριαρχείο Μόσχας».

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον νέο κληρικό π. Ραφαήλ να διαφυλάξει την Ιεροσύνη του και στον Σεβασμιώτατο Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο να γεμίσει τον αμπελώνα του Κυρίου με ακούραστους εργάτες.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου Θεσσαλονίκη 2020.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο  Βαρνάβα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Ιερά Μονή Γενεθλίου Του Τιμίου Προδρόμου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος