Δελτία Τύπου

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Η λαμπροφόρος Ανάσταση στην τοπική μας Εκκλησία

Με κάθε ιεροπρέπεια και την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην τοπική μας Εκκλησία.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως παραμένοντας στην συντριπτική πλειονότητά τους έως τέλους προκειμένου να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας όπως κάθε χρόνο έψαλλε το «Ανάστα ο Θεός» της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος. Σύμφωνα με την παράδοση μοιράστηκαν δάφνες σε όλους τους πιστούς από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου που σημείωσε την αξία της συνέχισης όλων των παραδόσεων της πίστεως και του λαού μας.

Το βράδυ της Αναστάσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς όπου πλήθος λαού με αναμμένες λαμπάδες είπε «Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!».

Μέσα σε πανηγυρικό αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε και ο Εσπερινός της Αγάπης. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό καθεδρικό Ναό Πειραιώς και το απόγευμα στην Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου (Φλεβαριωτίσσης) Σαλαμίνος.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μεγάλη Παρασκευή Εσπέρας στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην Κρήτη για την Παναγία Πορταϊτισσα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος