Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν εμήνυσε πάσῃ τη οικουμένῃ

Στην νήσο της Αιγίνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος και συγκεκριμένα στην Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή του Γεννεσίου Της Θεοτόκου.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, του εφημερίου της νήσου, των μοναχών της Ι. Μονής και των προσκυνητών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Θεοτόκο.

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των Ιερέων., των π. Γεωργίου, π. Αναστασίου, π. Συμεών και του Διακόνου π. Πέτρου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην μοναδική σημασία που έχει το Ιερό και γλυκύτατο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Αναφέρθηκε επίσης στους γονείς της Παναγίας μας, τους Αγίους Ιωακείμ και Άννα, για τον ενάρετο βίο τους που χαρακτηριζόταν από βαθιά πίστη και θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για τα σημερινά ζευγάρια, την καρτερικότητα, την προσευχή και την εμπιστοσύνη τους στον Θεό με αποτέλεσμα εκείνος να τους δωρίσει το Μέγα Δώρο, την Υπεραγία Θεοτόκο και κατεπέκταση να ευεργετηθεί όλη η κτίση από την γέννηση Της.

Εορτή Γενέθλιον της Θεοτόκου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης του Ομολογητού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος