Δελτία Τύπου

Άξιοι! Νέοι Λειτουργοί και Διάκονοι του Θυσιαστηρίου

Σε δύο νέες χειροτονίες προέβη το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.κ. Γερόντιος.   Η πρώτη χειροτονία ήταν του Ιεροδιακόνου π. Ιωάννη Κάτσαρη ο οποίος προήχθη εις Πρεσβύτερο ενώ η δεύτερη του κ. Προκοπίου Μπούτση ο οποίος έλαβε  τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης αυτόν του Ιεροδιακόνου.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Οι χειροτονίες πραγματοποιήθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, παρουσία εκατοντάδων πιστών που έσπευσαν να συμπροσευχηθούν για την στερέωση των νέων μελών του Ιερού Κλήρου.

 

Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και οι δύο κληρικοί  και τους ευχήθηκε καλή υπομονή και δύναμη.

 

«Να έχετε μέσα στην ψυχή σας άσβεστη τη δάδα της πίστεώς και να την μεταλαμπαδεύσετε στους πιστούς. Να είστε ανυποχώρητοι στα της πίστεως. Να μην αλλοιωθείτε από τις σειρήνες του διαβόλου αλλά να κρατήσετε υψηλά το μέγα υπούργημα της Ιερωσύνης.» Τόνισε δε ότι η Ιερωσύνη δεν είναι επαγγελματικός προσανατολισμός αλλά κλίση επουράνια και θυσία. 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στον Πειραιά η Πανελλήνια Σύναξις Νέων της Εκκλησίας μας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Πανηγύρεις Ι.Ναών στην τοπική μας Εκκλησία

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος