Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνική Επέτειος του ΄΄ ΟΧΙ ΄΄ στην Μητρόπολη μας. .

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος ιερούργησε  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος ανήμερα της Εθνικής Επετείου και εορτή Της Παναγίας Της Ελευθερώτριας.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  στα  γεγονότα του 1940 εξιστορώντας τις στιγμές που πέρασε το Ελληνικό Έθνος, την ανδρεία ,την τόλμη,   μα πάνω απ’ όλα την πίστη η οποία ήταν πανοπλία στην οργή του εχθρού, φέρνοντας στην ενθύμηση του εκκλησιάσματος τις τραγικές εκείνες στιγμές του τρόμου και του πόνου.

Τότε οι άνθρωποι και συγκεκριμένα οι στρατιώτες μας έβαζαν το σώμα τους για να υπερασπιστούν τη σημαία τους, σήμερα, πολύ απλά οι άνθρωποι την πατάνε την καίνε και ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί το πειραγμένο μυαλό του ανθρώπου για να εκφράσουν την αντίθεση ή την δυσαρέσκεια τους σε κάποιο γεγονός.

Έχουμε καθήκον ιερό να τιμούμε όλους αυτούς που χαιρέτισαν τον κόσμο τούτο με χαμόγελο ,με πίστη, με ανδρεία πάνω στα βουνά μακριά από τις οικογένειές τους με μόνη παρηγοριά την Υπέρμαχο Στρατηγό Υπεραγία Θεοτόκο.

Προ της απολύσεως ετέλεσε την  δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και επιμνημόσυνη δέηση υπὲρ αναπαύσεως των ηρωικώς αγωνιασαμένων  και  πεσόντων υπὲρ της ελευθερίας της Πατρίδος μας.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ "ΟΧΙ" 1940 - 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Παχωμίου του Χιοπολίτου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος