Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνική επέτειο της πατρίδος μας

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος άμα  τη  σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου,με αφορμή την συμπλήρωση των τριών μηνών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ευρίπου και Ευβοίας κυρού Ιουστίνου.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στον μακαριστό Ιεράρχη άλλα εκφώνησε εόρτιο λόγο με αφορμή την  Εθνική επέτειο της πατρίδος μας σκιαγραφώντας τους ήρωες αυτούς που μας χάρισαν μια ελεύθερη Ελλάδα.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανάμεσα στα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Ιερού Ναού όπου ήταν ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές ανέγνωσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Ηρώων  του 1940 και έψαλε μαζί με τα παιδιά και όλο το εκκλησίασμα τον Εθνικό μας Ύμνο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τόσο τον  ακούραστο εφημέριο π. Νικόλαο Γκαρλή, την Επιτροπή και το εκκλησίασμα  για την υπέρμετρη αγάπη τους  και την Αβραμιαία φιλοξενία.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γ΄ Κυριακή του Λουκά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ΄Κυριακή  του Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος