Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Λαμπρή Εορτή της Κυριακής Της Ορθοδοξίας

Τρισαρχιερατικό συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε  σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Πλάκα,  προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου με συλλειτουργούς τον   Σεπτό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Αμβρόσιο. Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας.

Στο Κοινωνικό ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Μεθώνης κ. Αμβρόσιος με την ευλογία του Μακαριωτάτου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ομιλώντας για τους διαρκείς αγώνες της πίστεως μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Σχηματίστηκε  Λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου πέριξ των Οδών της Πλάκας.

To απόγευμα της ίδιας ημέρας η ετήσια Συνοδική εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου  ‘Παρνασσός’’.

Με κεντρικό ομιλητή, τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και θέμα : “Η Ορθοδοξία μέσα στην δίνη μιας σύγχρονης εικονομαχίας”

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Α΄ Στάση των Χαιρετισμών Της Υπεραγίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Διαμαρτυρία διὰ τὸ μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος