Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Πειραϊκή εκκλησία εορτάζει δια του Ποιμενάρχου της.

Τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γεροντίου, τίμησε με ιεροπρέπεια και πανηγυρικό τόνο η τοπική μας Εκκλησία.

Την παραμονή της εορτής ως είθισται, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου πλαισιωμένου υπό των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Δημάρχου της Νήσου κ Γεωργίου Παναγόπουλου, πολιτευτών, Δημοτικών Συμβούλων και ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.
Ευχές εξ ονόματος των κληρικών απηύθυνε  στον Σεβασμιώτατο , ο Γεν. Αρχιερατικός της καθ ημάς Ι. Μητροπόλεως  π. Γεώργιος Κοντογιώργης .
Με το πέρας του Εσπερινού ο Εφημέριος π. Πέτρος και η επιτροπή του Ιερού Ναού προσέφεραν κέρασμα στους παρισταμένους.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς , προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, με συλλειτουργούς τον εορτάζων Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών, πολιτικών και Δημοτικών φορέων καθώς και ευλαβών προσκυνητών που προσήλθε να ευχηθούν και να τιμήσουν τον Ποιμενάρχη τους.

Το ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την βυζαντινή χορωδία του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Τον Πανηγυρικό εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, σκιαγραφώντας το πνευματικό ανάστημα του Οσίου Γεροντίου, την άριστη πνευματική καθοδήγηση, όπου με διάκριση καθοδηγούσε τις ψυχές που του είχε εμπιστευθεί ο Θεός να τις οδηγήσει στην Βασιλεία των Ουρανών, ευχόμενος ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας να «πατήσει» στα βήματα του Οσίου και να απολαύσει τους καρπούς της χάριτος Του Κυρίου.

Όπως και η παρούσα κατάσταση να δώσει στον καθένα μας τον χρόνο μετάνοιάς και ανοδικής πνευματικότητος ώστε να κατανοήσει ο καθένας τις ευθύνες του και να συμβάλει στη συλλογική προσπάθεια της εκκλησίας μας, μέσα από λογικές και όχι από άναρθρες φωνές να εκπληρώσει την αποστολή της.

Τελειώνοντας τον λόγο του, εξήρε το Πνευματικό και Ποιμαντικό έργο του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, ευχόμενος να έχει ψυχική και σωματική δύναμη να οδηγήσει το ποίμνιό του στη χαρά του Παραδείσου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους Αρχιερείς για την φιλάδελφη παρουσία τους στην εορτή, τους κληρικούς της εκκλησίας μας, καθώς και όλους όσους προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο και εκείνον προσωπικά, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη τράπεζα την οποία ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος.

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα Ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου μας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος