Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Σαλαμίνα Εορτάζει τον Άγιο Σπυρίδωνα

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Την Κυριώνυμο ημέρα Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, μας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Προκόπιο Μπούτση και τον Ιεροδιάκονο π. Πέτρο.
Την παρουσία της Δημάρχου της Νήσου κ. Ισιδώρας Νάνου, των τέως Δημάρχων του Νησιού, κ. Ιωάννη Τσαβαρή, κ. Ευάγγελο Αγαπίου και μελών του Δημοτικού συμβουλίου.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα την δυναμικότητα του, τον Αγιοπνευματικό βίο του, την ακεραιότητα των λόγων του και την δύναμη που αντλούμε σήμερα εμείς οι χριστιανοί από τον βίου του.
Επισήμανε ότι ο Άγιος δεν έκανε εκπτώσεις στα δογματικά θέματα της πίστεως και ορθοτομούσε τον λόγο τη αληθείας καταφέρνοντας με την βιωτή του αυτή, την ώρα της Θείας Λειτουργίας να περιτριγυρίζεται από Αγγέλους.
Τέλος πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους του νησιού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου, των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευσεβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Φωτογραφικό υλικό

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο εορτασμός της Αγίας Άννας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος