Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο εορτασμός Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κοκκινιάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. και τη συμμέτοχή του Ιερού κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων πέριξ των οδών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας και των ευλαβών προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Μουρίκη και τον  π. Δανιήλ Κκαουδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ανάστημα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αναλύοντας την προτέρα ζωή τους και την αξίωση που έλαβαν από τον Θεό να ονομάζονται Πρωτοκορυφαίοι ή Απόστολοι των Εθνών, διότι υπήρξαν παιδαγωγοί της  Οικουμένης με την διάδοση του Ευαγγελίου και τηρητές της Εντολής Του Κυρίου: «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη…»,αφήνοντας σε εμάς την Ιερά κληρονομιά και υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε τον Λόγο Του Κυρίου ως γνήσιοι Χριστιανοί και να γίνουμε συνεχιστές του έργου τους.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Γερόντιος, θα συμμετέχει όπως είθισται κάθε χρόνο   στόν Συνοδικό Εσπερινό εις τον. Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πλάκας πλησίον του λόφου του Αρείου Πάγου όπου ο Απόστολος των Εθνών ομίλησε εις τους Αθηναίους για τον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Εορτή Αγ. Παύλου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ανακοίνωση Συνοδικού εορτασμού Αποστόλου Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ιερά Πανήγυρις Των Αγίων Αναργύρων Αιγίνης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος