Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Επιτάφιος θρήνος και η Λιτάνευση του Επιταφίου

Με την πρέπουσα κατάνυξη και εν αναμονή του ελπιδοφόρου μηνύματος της Αναστάσεως χοροστάτησε σήμερα στον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και την Λιτάνευση του Επιταφίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς. ο Σεπτός Ποιμενάρχης  μας, κ. Γερόντιος

Πλήθος κόσμου προσήλθε  να αφήσει τα δάκρυά του στον Τάφο Του Κυρίου. να τον παρακαλέσει, να λάβει την ελπίδα και την βοήθεια η οποία αναβλύζει μέσα από τον Τάφο του Κυρίου και δεν είναι άλλη από  τα τελευταία λόγια που είπε στους Μαθητάς Του:

Για  λίγο χρόνο   δε θα με βλέπετε πλέον με τα μάτια του σώματος σας,  αλλά και πάλι έπειτα από μικρό  χρόνον θα με ίδετε πάλι , αμέσως  μετά την ανάστασίν μου, και θα με έχετε πάντα κοντά σας, διότι εγώ πηγαίνω προς τον Πατέρα, τον οποίον και θα παρακαλέσω να σας στείλει το Πνεύμα το Άγιον.

Ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τα Εγκώμια  με την συμμετοχή των Ιεροψαλτών  του Ι. Ναού στο δεξιό αναλόγιο  και της γυναικείας  χορωδίας  του Ι. Ναού στο αριστερό αναλόγιο.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η περιφορά του επιταφίου με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας για καλή Ανάσταση.

ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΣ 2024

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ανάστα ο Θεός.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος