Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

Με την πρέπουσα  Εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας. κ. Γεροντίου.

Πολλοί ήταν αυτοί που προσήλθαν να τιμήσουν της Αγία και να αποθέσουν τα αιτήματά τους  με την σιγουριά ότι και εκείνη με τις πρεσβείες της θα παρακαλέσει τον Κύριο ώστε  να εκπληρωθούν.

 

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας την συμμετοχή των Ιερέων της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, των ευλαβών προσκυνητών και της Δημοτικής Αρχής  πέριξ των οδών του Ιερού Ησυχαστηρίου.

 

Ο Σεβασμιώτατος  στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα της Αγίας ,την ομολογιακή της ζωή η οποία έγινε πράξη  για να σφραγίσει όλα αυτά τα οποία πρέσβευε και τηρούσε για να μην λυπήσει αυτόν που αγάπησε πάνω από την ζωή της, Τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.

Χωρίς ιδιοτέλειες και παχιά λόγια, όπως δυστυχώς  έχουμε συνηθίσει να ακούμε σήμερα από κάποιους δήθεν ομολογητές οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να μεταθέτουν τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους.

Τέλος  έδωσε  συμβουλή στους ακροατάς του: «Ας ανοίξουμε   τον πνευματικό καθρέπτη, που είναι κάπου σκονισμένος στα ράφια της βιβλιοθήκης μας και λέγεται Καινή Διαθήκη κι εκεί μέσα θα βρούμε πόσες αλλαγές πρέπει να κάνουμε στην ζωή μας και τί ακριβώς ζητάει από εμάς ο Θεός»

Τότε μόνο θα αποκτήσουμε ομολογιακό φρόνημα του οποίου η βάση θα είναι ο εαυτός μας και  η καλυτέρευση της πνευματικής ζωής μας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2020.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἡ ἑορτή τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἰωσήφ τοῦ ἐκ Δεσφίνης

ΕΠΟΜΕΝΟ

 Στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος