Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Πνεύματος

Τη σεπτή προσκλήση και αδεία του οικείου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος να χοροστατήσει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως Αττικής.
Εν συνεχεία λιτανευτικέ το Ιερό Εικόνισμα της Αγίας Τριάδος υπό του ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας, του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Διονύσου, κ. Διονυσίου Ζαμάνη, Αντιδημάρχων, δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.
Στην Προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ιδιότητες της χάριτος του Αγίου Πνεύματος αλλά εκτεταμένη ανάλυση έκανε στην υπόσχεση του Κυρίου προς τους Μαθητάς Του και Αποστόλους : (οὐκ ἀφήσω ὑμᾶς ὀρφανούς· ἔρχομαι πρὸς ὑμᾶς. ) δηλώνοντας την Αγάπη του και τον ενδιαφέρον Του για τον Άνθρωπο.
Γεγονός που ο Άνθρωπος το ξέχασε, ενεργεί μόνο συμφεροντολογικά και όταν νομίζει ότι πλέον <<δεν τον έχει ανάγκη>>, ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα του.
Τέλος μετέφερε τις ευχές του Οικείου Ποιμενάρχου και ευχαρίστησε την επιτροπή του Ιερού Ναού για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως κατόπιν ευλόγησε την Αβραμιαία τράπεζα που παρέθεσαν οι κυρίες του Ι. Ναού.

Ανήμερα της εορτής Ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Νέας Πεντέλης.
Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τους προέτρεψε να κρατήσουν ζωντανή την Επίσκεψη και την Χάρη του Αγίου Πνεύματος στην ζωή τους.

Εορτή Αγ. Τριάδος 2017.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εσπερινός και Θεια Λειτουργία Της Πεντηκοστής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Των Αγίων Πάντων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος