Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

    Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών στην Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος, προκειμένου να λάβει μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο  οπού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου αλλά και ημέρα χαράς , αφού τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Του Αρχιερατικού συλλείτουργου προΐστατο ο  εορτάζων Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ Χρυσόστομος με συλλειτουργούς:  τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας  Μητροπολίτη  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου κ. Κλήμεντα,  πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος ο οποίος μίλησε για έργο του Ιερού Χρυσοστόμου, για το καρποφόρο  κήρυγμά του, την αυστηρότητα, τις πνευματικές του θέσεις και τον αγώνα του για την κάθαρση της Εκκλησίας.

Ενέργειες για τις οποίες πολεμήθηκε και καταδιώχθηκε σε βαθμό ώστε να εξοριστεί. Σήμερα, ο ιερός λόγος του Χρυσοστόμου θεωρείται υποδειγματικός, ο ίδιος δε και η Θεολογία του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ειδικά στις μέρες μας, ένα τέτοιο πρότυπο είναι ανάγκη επιτακτική να προβληθεί, ως αντίρροπος δύναμη στην κατάσταση χλιαρότατος που μας χαρακτηρίζει. Η σημερινή εορτή, είπε, μας μεταφέρει το μήνυμα ότι ο εορτασμός και η μνήμη των Αγίων επιτυγχάνεται με τη  μίμηση των Αγίων.

Ο εορταζόμενος μας καλεί να μιμηθούμε τον ίδιο, αντιστεκόμενοι στον μοντερνισμό που κυριαρχεί στη ζωή μας και τη νεοπατερική θεολογία που σήμερα κυριαρχεί στις θεολογικές πανεπιστημιακές σχολές. Σκοπός, μέσω της τάσης αυτής, είναι να λησμονήσουμε τον ένα και  αληθινό Θεό, τα δόγματα της Εκκλησίας και να κατευθυνθούμε στην παναίρεση του οικουμενισμού. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στο ρεύμα αυτό και να διατηρήσουμε όσα παραλάβαμε, τόνισε.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξύμνησε τον τιμώμενο Άγιο, αναφέρθηκε με λόγια εγκωμιαστικά στον εορτάζοντα Αρχιερέα, και ευχήθηκε να συνεχίσει τον αγώνα τον καλό, να μιμηθεί τον Άγιό του, να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας και να τον μεταδίδει στα πνευματικά του τέκνα. Οι πρεσβείες του Αγίου να τον ενδυναμώνουν, είπε, και να ποιμαίνει τον λαό της Μητροπόλεως για “πολλές εικοσαετίες” με την πνευματικότητα που τον διακρίνει.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και εις Πρεσβύτερον Χειροτονία.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος