Των 318 Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη τελέστηκεΗ Κυριακή των 318 Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, στον Ιερός Ναό Αγίου Παύλου Π. Κοκκινιάς, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μουρίκης, ο Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος και ο Διάκονος π. Μιχαήλ,.
Στην προσλαλια του ο Σεβασμιώτατος είπε: Η σημερινή Κυριακή μάς υπενθυμίζει τη μεγάλη παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι με πίστη, σοφία και θυσιαστικό φρόνημα υπερασπίστηκαν την αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως και διαφύλαξαν ανόθευτο το δόγμα της Εκκλησίας μας.
Είθε το παράδειγμά τους να φωτίζει και τη δική μας πορεία, ώστε με ενότητα, ταπείνωση και αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο να πορευόμαστε σταθερά στον δρόμο της σωτηρίας. Καλή και ευλογημένη δύναμη σε όλους.
