Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20 έτη στον Αρχιερατικό θρόνο.

Tην 20η επέτειο Ποιμαντορίας του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου στο Πηδάλιο της Πειραϊκής εκκλησίας εορτάσαμε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, όπου είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε απότμημα των Ιερών Λειψάνων  του.

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέστηκε η θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Το αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του χοράρχου της κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για την μεγάλη αυτή Χάρη και αποστολή που του εμπιστεύτηκε, μιλώντας  ανάλογα για το αξίωμα της Αρχιεροσύνης, τις χαρές και τις πικρίες που γεύεται ο Επίσκοπος στην διάρκεια της Αρχιερατικής θητείας του, τις ευθύνες και την αμεσότητα που πρέπει να έχει για να προσεγγίζει και να επιλύει  τα ζητήματα που απασχολούν την  Ιερά Μητρόπολη που του εμπιστεύτηκε η Ιερά Σύνοδος.

Τέλος  Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά και ζήτησε από τους παρισταμένους να προσεύχονται ώστε ο Κύριος να τον αξιώσει να φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε.

Τέλος στην αίθουσα του Ιερού Ναού οι κυρίες προσέφεραν αλάδωτες λιχουδιές.

Εκ του γραφείου τύπου:

Ευχόμαστε ολόψυχα στον  Άξιο  Ποιμένα της Εκκλησίας μας , όπως ο Κύριος Της Δόξης να τον αξιώσει για πολλά έτη ακόμα να κρατά το Πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, να έχει ψυχοσωματική υγεία και μακροημέρευση και να την οδηγήσει σε ασφαλή λιμένα.

20 ΕΤΗ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Πρωθιεράρχου της εκκλησίας μας

ΕΠΟΜΕΝΟ

.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος