Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22 συναπτά έτη στο πηδάλιο της Πειραϊκής εκκλησίας.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου ανήμερα της  ανακομιδής των Τιμίων λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου όπου τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων  του, εόρτασε την 22α  επέτειο της Αρχιερατικής  διακονίας  του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος με την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά  χρησιμοποίησε το βίο του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, για να περάσει πνευματικά μηνύματα υποταγής στο θέλημα Του Θεού, της  ελευθέρας εκφράσεως στο λόγο Του Θεού διότι  «ο λόγος του Θεού ου δέδεται.» ανεξικακίας, όπου  μέσα από την προσευχή του Πρωτομάρτυρος την τελευταία  στιγμή της επίγειας ζωής του ακούμε: «Κύριε μη στήσεις αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην…».

Και πολλές άλλες πνευματικές διδαχές  οι  οποίες  είναι όπλα στη φαρέτρα του χριστιανού για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές μάχες ώστε να κρατηθεί σώφρων και με ορθόδοξη ομολογία τόσο στην φθαρτή αυτή ζωή την οποία είμαστε φιλοξενούμενοι…, αλλά και να λάβει το εισιτήριο για την αιώνια πατρίδα που είναι η τρυφή του Παραδείσου. .

Ακολούθησε ευχητήριος λόγος  από το Γεν. Αρχιερατικό π. Γεώργιο όπου  μετέφερε  τις ευχές του Ιερατείου και  των  συνεργατών του, όπως επίσης  παρέδωσε αναμνηστικό δώρο, δείγμα αγάπης και προσφοράς της Αρχιερατικής Ποιμαντορίας του εκ των στενών συνεργατών του.

Εκ του γραφείου τύπου

Σεβασμιώτατε  αυτή τη  εύσημη ημέρα ευχόμεθα  έτη πολλά ευλογημένα με τον αυτό ζήλο στο περαιτέρω έργο σας επ` αγαθώ Της Αγίας Εκκλησίας. ΑΞΙΟΣ!!!

22α ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ 2021

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Προόδος Του Τιμίου Σταυρού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η πρώτη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος