Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός

Στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Κερατέας Αττικής τελέσθηκε ο Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός.
Κατόπιν αδείας του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Δ΄κατανυκτικού Εσπερινού πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως, <<Γέροντα της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης>> Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο, Ιερείς και Διακόνους της εκκλησίας μας.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν οι ακολουθίες τόσο του Εσπερινού όσο και οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού όπου, ο Σεβασμιώτατος έψαλε τις στάσεις των χαιρετισμών έμπροσθεν τμήματος του Τιμίου ξύλου που μεταφέρθηκε από το σκευοφυλάκιο της Μονής.

Στην ομιλία του Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προσφορά της Αγίας Ελένης και του υιού της Αγίου Κωνσταντίνου στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Δεν παρέλειψε  να αναφερθεί στον τρόπο που η Αγία μας εκκλησία έχει τοποθετήσει την ημέρα αυτή στο μέσον της Σταυροαναστάσιμης πορείας των χριστιανών, για να δώσει κουράγιο δύναμη ελπίδα στους οδοιπόρους της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβάλλοντας τον Σταυρό του Κυρίου μας ως πηγή ζωής, νίκης και χαράς ώστε να νιώθουν και να ζουν καθημερινά την Ανάσταση.

Δ΄Κατανυκτικός Εσπερινός 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Σταυροπροσκυνήσεως στην Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ΄Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος