Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Μέ σε κλίμα κατανύξεως  τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, εις το παρεκκλήσιο του καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού, το οποίο είναι αφιερωμένο εις τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες.
Πλήθος κόσμου προσήλθε στην Θεία Λειτουργία τόσο να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων όσο και να προσκυνήσει τα Αγία Λείψανα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ανάστημα και την φλογερή Πίστη των Μαρτύρων σε αντιπαράθεση με τις σημερινές «πνευματικές δυσκολίες» της σύγχρονης εποχής και την αποδόμηση της Χριστιανικής μας κληρονομιάς.
Επίσης έκανε αναφορά στην μητέρα του μάρτυρος Μελίτωνα (ενός εκ των τεσσαράκοντα), όπου προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να ενθαρρύνει το παιδί της να μην χάσει τον στέφανο του μαρτυρίου, σε αντιθέση με κάποιες από τις σημερινές μητέρες που αποτρέπουν από τα παιδιά τους, την εν Χριστώ ζωή και την πνευματική άθληση.

Εορτή Τεσσαράκοντα Μαρτύρων 2018

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ε΄Κατανυκτικός Εσπερινός

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος