Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Πάντων

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Πάντων στο ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι στην Παλαιά Κοκκινιά, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή του Ιερού Εικονίσματος των Αγίων Πάντων με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν στην εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος, με παραινετικούς λόγους αναφέρθηκε στους Αγίους Πάντες ως φωτεινούς αστέρες της εκκλησίας μας, όλους αυτούς που γνωρίζουμε και αυτούς που δεν γνωρίζουμε οι οποίοι πρωτοστάτησαν και κράτησαν με την ανδρεία και την ακλόνητη Πίστη τους ελεύθερη την εκκλησία Του Χριστού.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής , Ιερούργησε στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Αγίας Βαρβάρας για να τιμήσει τον εορτάζοντα εφημέριο του Ι. Ναού π.Περίανδρο Αθανασάκο .
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο «Φώς» που χαρίστηκε στον κόσμο με την έλευση Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού , με τρανό παράδειγμα τη ζωή των Αγίων της εκκλησίας μας, τόσο της στρατευόμενης εκκλησίας με την προσπάθεια που καταβάλει κάθε πιστός να φτάσει στην Αγιοσύνη όσο και της θριαμβεύουσας όπου κοσμείται από τους Αγίους που μέσα από το πέρασμά τους από την γη άθλησαν και στεφανώθηκαν από τον Στεφανοδώτη Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.

Εορτή των Αγίων Πάντων 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου και Αγίων Μυροφόρων Σπετσών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος