Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Πειραϊκή εκκλησία τιμά τον Ποιμενάρχη της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε η τοπική μας εκκλησία  την  Ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, δίδοντας, τόσο τιμή στον Σεπτό Ποιμενάρχη και πηδαλιούχο της, όπου τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του όσο και ιδιαίτερη  χαρά για την χειροτονία του νέου Πρεσβυτέρου της εκκλησίας μας.

 

Την παραμονή της εορτής ως  είθισται, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός εις την Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου, Φλεβαριωτίσσης. Αιαντείου Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πλαισιωμένου από τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς  Μητροπόλεως,  και  τους ευλαβείς προσκυνητές που προσήλθαν  να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.

 

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς ,  προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου   και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου κ. Κλήμη, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών,  καθώς και  πλήθος πιστού λαού που προσήλθε να ευχηθεί και να τιμήσει τον Ποιμενάρχη του.

 

Τα   ιερό  αναλόγιο  πλαισιώθηκε από την  βυζαντινή χορωδία του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, Προήχθη στον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης ὁ ευλαβέστατος Διάκονος π. Λουκάς διά επιθέσεως των τιμίων χειρών του Σεπτού Ποιμενάρχου μας. Ο Νεοχειροτονηθείς ανέγνωσε  ευχαριστήριο λόγο  προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του βρήκε όλη του την οικογένεια η οποία βρίσκεται στην μακρινή Βραζιλία μα πάνω απ’ όλα, την αγκαλιά του πνευματικού Πατέρα και καθοδηγητή να τον καταστήσει εργάτη  στον αμπελώνα  Του Κυρίου.

Τέλος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς ,τον κλήρο, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας  που προσήλθαν στην χαρά του και ονομαστικά όλους αυτούς που στέκονται δίπλα του.

Ο Σεβασμιώτατος συγκινηθείς  έδωσε τις Πατρικές του νουθεσίες και ευχές στον νεοχειροτονηθέντα τονίζοντας η αυταπάρνηση, η  προσφορά, ο ζήλος και η αγάπη σου για την Εκκλησία  σε έφεραν σήμερα σε αυτή την ευλογημένη στιγμή, υπενθυμίζοντας  την αξία της Ιεροσύνης, τις υποχρεώσεις του κληρικού και την Χάρη που λαμβάνει ο άνθρωπος με την χειροτονία του, να μεταλαμπαδεύει την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας, κ.Χρυσόστομος όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις  και των Αγιανανιτών Πατέρων όπου έζησαν την ζωή τους σύμφωνα με την ρήση του ευαγγελίου  «Υμείς έστε το φως του κόσμου» τονίζοντας ότι Χάρις του Κυρίου φώτισε όλη τους την ζωή δίδοντας  την δυνατότητα μέσα από την άσκηση και ανιδιοτέλεια τους  να αναπαύεται ο Θεός  σε αυτούς και εμείς σήμερα να τους τιμούμε ως  φωτεινούς αστέρες και καθοδηγητές της εκκλησίας μας. Τέλος απηύθυνε τόσο εγκάρδιες ευχές για τα ονομαστήρια, όσο και ευχές αγάπης και συμπαράστασης για   το δύσκολο έργο του Ποιμενάρχου μας και εν γένει της εκκλησίας μας τονίζοντας ότι όσο πορευόμαστε προς την σταύρωση  είναι απαράβατος νόμος Του Κυρίου μας, να μας δοξάσει με την Ανάσταση.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους Αρχιερείς για την φιλάδελφη παρουσία τους στην εορτή, τους κληρικούς της εκκλησίας μας, καθώς και όλους όσους προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο και εκείνον προσωπικά, ζητώντας την προσευχή όλων για τον νέο πρεσβύτερο της εκκλησίας μας ,π. Λουκά ώστε  να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στο  Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Της Γιάτρισσας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο  Βαρνάβα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος