Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεύτε λάβετε Φώς έκ του Ανεσπέρου φωτός

Στην πρόσκληση του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ Γερόντιου «Δεύτε λάβετε Φώς έκ του Ανεσπέρου φωτός» συμμετείχε το πλήρωμα της εκκλησίας μας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου μεταδίδοντας το Άγιο Φως.
Το Φώς αυτό που για δύο περίπου χιλιετίες ξεπροβάλει από τον Τάφο Του Κυρίου και Φωτίζει την οικουμένη και το πρώτο πρόσωπο κατά την παράδοση που βίωσε το θαύμα του Αγίου Φωτός ήταν ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής περί το έτος 330.

Μετά από λίγα λεπτά  ακούστηκε ο αναστάσιμος παιάνας, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ γεμίζοντας με αισιοδοξία και ιερά προσδοκία τις ψυχές τω ανθρώπων σε μια εποχή που τα αποτελέσματα της πανδημίας είναι ακόμα ενεργά στη ζωή μας.
Το ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την βυζαντινή χορωδία του καθεδρικού Ιερού Ναού υπό τη χωραρχία του Μουσικολογιοωτάτου καθηγητού κ. Αθανασίου Ιωαννίδη
Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του τόνισε ότι συμφέρον της ψυχής μας είναι να βιώνουμε την Ανάσταση, ως πρωταρχικό γεγονός στη ζωή μας, να αναστηθούμε από τα πάθη μας και κάθε τι που μας κρατάει δέσμιους με την ύλη.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρωτόγνωρο φετινό γεγονός ότι «κάποιοι» κάνουν «εκπτώσεις» στα όσα λάβαμε, όσα διδαχθήκαμε και όσα ήταν δεδομένα μέχρι στιγμής. Επιδιώκοντας η Ορθόδοξος Πίστη μας, να βιώνει τα τελευταία χρόνια συνεχώς την Σταύρωση πνευματικά, ίσως γιατί κάποια συμφέροντα τους έχουν κάνει να ευτελίζουν την Παρακαταθήκη Των πατέρων της Εκκλησίας μας, αλλά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες ζουν μόνο για την Ανάσταση γιατί πιστεύουν «Ιησούν Χριστόν και Αυτόν Ανεστημένο»
Τέλος αναγνώστηκε το Αναστάσιμο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Είς Άδου κάθοδος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός της Αγάπης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος