Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή Των Αγίων Πατέρων

Με την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία Των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου ολοκληρώθηκε η τριήμερος επίσκεψη του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου στην νήσο των Σπετσών και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου τελέστηκε η θεία Λειτουργία με κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο π. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην Αρχιερατική προσευχή Του Κυρίου μας «ίνα πάντες εν ώσιν». «Ίνα ώσιν εν καθώς ημείς» για την ένωση πρώτα των Αποστόλων και εν συνεχεία όλων αυτών που θα τους ακολουθούσαν, ώστε να είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι με έναν και μόνο σκοπό, την ένωση με Εκείνον.

Αλλά δυστυχώς η αλαζονεία ο ναρκισσισμός και το μεγάλο δαιμόνιο του εγωϊσμού, έφεραν διχογνωμίες μέσα στην εκκλησία από τα σπάργανα της. Από το αίτημα της πρωτοκαθεδρίας των δύο υιών του Ζεβεδαίου, την διαμάχη μεταξύ Ιουδαίων Χριστιανών και προσήλυτων, τις διαμάχες μεταξύ χριστιανών και Απ. Παύλου μέχρι το μεγάλο πλήγμα της αιρέσεως με τον αιρεσιάρχη Άρειο και μεταγενέστερα με τον χωρισμό της Μιας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας σε Ρωμαιοκαθολική και Ανατολική Ορθόδοξη.

Και όλα αυτά γιατί δεν ακούσαμε την προτροπή Του Κυρίου μας μην ζητάτε πρωτοκαθεδρίες, μην πιάνετε την πρώτη θέση, έχετε ταπεινό φρόνημα κι εγώ θα σας ανυψώσω.
Τέλος αναφέρθηκε στον Μέγα Κωνσταντίνο και τη συμβολή των τριακοσίων δέκα και οχτώ Πατέρων στην συγκρότηση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, όπου με την Χάρη Του Αγίου Πνεύματος έγινε η Αρχή της εύρυθμης λειτουργίας της Εκκλησίας η οποία κατά καιρούς κλονίζεται από εισβολείς, που έχουν ένα και μόνο σκοπό να την αποδομήσουν.

Ας κρατήσουμε την προσευχή Του Κυρίου μας «ίνα πάντες εν ώσιν». «Ίνα ώσιν εν καθώς ημείς» για να πορευθούμε στην Βασιλεία Του.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓ. ΠΑΤΕΡΩΝ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Νέος Διάκονος στην Μητροπολή μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος