Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Αγίου Χρυσοστόμου πρώην Φλωρίνης του Ομολογητού.

Με την δέουσα λαμπρότητα και το σεβασμό που αρμόζει στους ομολογητές της εκκλησίας μας, τελέστηκε και εφέτος η μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας και Πατρός ημών Αγίου Χρυσοστόμου πρώην Φλωρίνης του Ομολογητού.
Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή του Ιερού κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου που κοσμείται κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κερατσίνι.

Στον ευπρεπισμένο αύλιο χώρο του Ιερού ναού, έμπροσθεν του Ιερού Εικονίσματος του Αγίου και των χαριτόβρυτων Λειψάνων Του, όπου είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν οι πιστοί που προσήλθαν, ακολούθησε η Λιτή, η ευλόγηση των άρτων και εψάλησαν τα απόστιχα.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεώς υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της κ Αθανασίου Ιωαννίδη.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο του Αγίου μας, του στυλοβάτη της εκκλησίας μας αναφερόμενος στον αγώνα, στις εξορίες αλλά και την άρτια ποιμαντική του ικανότητα να κρατήσει την εκκλησία στις επάλξεις του αγώνος.

Τονίζοντας ότι η σημερινή εορτή πρέπει να γίνει η αφύπνιση του πνευματικού μας αγώνα για έναν και μόνο σκοπό, να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της πίστεως και να ενωθούμε με τον Στεφανωθέτη Χριστό ειδικότερα σήμερα που η Ορθοδοξία πουλιέται στα παζάρια του Βατικανού.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου με Συλλειτουργό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου κ. Κλήμη και τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ Κλήμης αναφερόμενος στην ζωή και το έργο του που άφησε κληρονομιά λέγοντας χαρακτηριστικά: Ότι αν υπάρχουμε εμείς σήμερα και απολαμβάνουμε του καρπούς ως ξεχωριστή εκκλησιαστική οντότητα, το οφείλουμε σε εκείνον που με τους αγώνες του, την ομολογία του και όλα αυτά τα δεινά που πέρασε κρατώντας υψηλό το φρόνημα της ορθοδοξίας μέχρι τελευταίας του πνοής δίδοντας την σκυτάλη σε εμάς να κρατήσουμε τον ίδιο ζήλο ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο τόσο για την Αρχιερατική του παρουσία όσο και για τον εμπεριστατωμένο λόγο του, τους κληρικούς, τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Χριστοφόρο και την δραστήρια επιτροπή που με τις φιλότιμες προσπάθειες της και την εργατικότητα της, έχει αναδείξει τον Ναό κόσμημα της περιοχής
Τέλος η επιτροπή του Ι.Ναού παρέθεσε τράπεζα στους κληρικούς και στους προσκυνητές.

https://www.flickr.com/photos/impcgr/albums/72157719875370791

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΙΓ ΄Κυριακή του Ματθαίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Το Γεννέσιο της Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος