Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος είπε: Μέσα από την πλούσια και τιμητική υμνογραφία της Εκκλησίας μας αναβιώνουμε το θρίαμβο της Εκκλησίας μας, τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν. Εκείνους που στάθηκαν Φάροι Φωτεινοί κατά την προτροπή Του Κυρίου μας, για να παραδειγματιστούμε κι εμείς σήμερα  να κρατήσουμε υψηλά το Ορθόδοξο μας φρόνημα μέσα από την Θεολογία  Των Πατέρων της εκκλησίας μας και όχι από άναρθρες κραυγές που έχουν ιδιοτελή σκοπό.

Ακολούθησε λιτάνευση  των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ι. Ναού και πριν την απόλυση αναγνώστηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας «Συνοδικόν της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου»

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε:  Στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις και ευχήθηκε Καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής.

Το εσπέρας της Κυριακής Της Ορθοδοξίας,  πραγματοποιήθηκε η  Συνοδική Εκδήλωση, με Κατανυκτικό Εσπερινό  στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ν.  Φιλαδελφείας Αττικής. Προεξάρχοντος  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου,  του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του  Σεβασμιωτάτου   Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου,  του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Μεθώνης κ. Αμβροσίου, όπου εξεφώνησε πανηγυρικό λόγο διά την λαμπρότητα της εορτής, των κληρικών της εκκλησίας μας και του πιστού λαού που συμμετείχε στον Κατανυκτικό Εσπερινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2022

Από τον Κατανυκτικό Εσπερινό

ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Θαύμα των Κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος