Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων  Αιγίνης  μετέβη   ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος τόσο για να δώσει την δυνατότητα στα πνευματικά του τέκνα να προετοιμαστούν με το Μυστήριο της εξομολογήσεως, όσο και να Χοροστατήσει   στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ξηρανθείσα συκή λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι  ο Ιησούς περπατώντας το πρωί στην πόλη, πείνασε και πήγε να κόψει από τους καρπούς της συκιάς μάταια όμως διότι ήταν άκαρπη και ήταν άκαρπη γιατί συμβολίζει την συναγωγή των Ιουδαίων όπου ο Κύριος μας δεν βρήκε τίποτα σε αυτή παρά μόνο τους τύπους και τη σκιά του νόμου.

Όταν εκλείψει  η αγάπη προς τον Θεό  και η συνεισφορά  προς τον πλησίον μας  η κάθε ψυχή ομοιάζει με την άκαρπη συκιά, ας προσέξουμε λοιπόν, να αναρριχηθούμε  στα πνευματικά σκαλοπάτια που ξεδιπλώνονται μπροστά από την αρχή  της Αγίας Τεσσαρακοστής  μέχρι και των γεγονότων που θα καλεστούμε να ζήσουμε αυτή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα για να μην καταλήξουμε όπως αυτήν….

ΟΡΘΡΟΣ ΜΕΓ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή των Βαΐων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος