Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της μητρός αυτού ,Ασπροπύργου Αττικής , μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, παραμονή της εορτής των Θεοστέπτων Βασιλέων.

Ἀφ Εσπέρας  τελέσθηκε  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας ,Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Κατά διάρκεια της ακολουθία ου ευσεβείς προσκυνητές είχαν την ευλογία να ασπαστούν τμήμα των Ιερών λειψάνων των Αγίων προς ενίσχυση και αγιασμό.

Με το πέρας του Εσπερινού λιτανεύτηκε η Ιερά Εικόνα των Αγίων και των χαριτόβρυτων λειψάνων Τους, υπό τους ήχους Φιλαρμονικής Μπάντας  την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των ευσεβών χριστιανών.

Στην προσλαλιά του  ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος , αναφέρθηκε  στους  Αγίους ως θεμελιωτές αληθινού πολιτισμού, στο διάταγμα των Μεδιολάνων όπου έφερε την Ανεξιθρησκεία και «κόπασε» το διωγμό των χριστιανών, αλλά και στην Αγία Μητέρα του, που στέγασε την Ορθοδοξία με τους περίλαμπρους Ναούς που έκτισε προς δόξα Θεού.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο για την αγαστή συνεργασία , αγάπη και αλληλεγγύη των αδελφών Μητροπόλεων, τον Ιερό Κλήρο ,τους παρευρισκομένους και ιδιαιτέρως τον   Άξιο εφημέριο του Ναού π.Ματθαίο και τους συνεργάτες του.

Τέλος παρετέθη  τράπεζα στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Αναλήψεως Του Σωτήρος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος