Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Με πανηγυρικό τόνο εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την Iερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις και τίμησε με προσευχιτική  ιεροπρέπεια και κατάνυξη τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου της.

Την παραμονή της εορτής όπως είθισται τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου , Iερέων της Iεράς Μητροπόλεως, του  Δημάρχου της Νήσου κ , Γιωργίου Παναγόπουλου, του αντ/ρχου κ. Βακάλη εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτευτών κ. Σούτα και κ. Ηλιάδη, καθώς  και των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν  να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους.

Το ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την χορωδία του Ιερού ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου  κ. Δημητρίου Γκόγκου.

Με το πέρας του Εσπερινού ο εφημέριος π. Πέτρος, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τα παιδιά του Κατηχητικού του Ιερού Ναού προσέφεραν δώρα στο Σεβασμιώτατο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντας και ευχήθηκε η Χάρις Του Τριαδικού Θεού και του εορτάζοντος Οσίου να τους Σκεπάζει.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πάσα Ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών: Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου, Μεθώνης κ. Αμβροσίου, Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας, παρουσία Μοναστικών αντιπροσωπειών.

Τα  ιερό  αναλόγιο  πλαισιώθηκε από την  βυζαντινή χορωδία του μουσικολογιωτάτου χοράρχου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Πατρός ημών Γεροντίου του εν Βουλευτηρίοις, αλλά και την απλότητα των συνεορταζόντων Αγίων Μεθοδίου Πατάρων και των συν αυτώ οι οποίοι διακρίθηκαν για την απλότητα τους και την προθυμία τους να υποταχτούν και να πειθαρχήσουν στον Γέροντά τους, ώστε η υπακοή αυτή να γίνει ο θεμέλιος λίθος  που αναδεικνύει πνευματικούς ηγέτες.

Πλατιάζοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον προσωπικό αγώνα και τη σταύρωη του καθενός, τα οποία είναι ικανά να ελκύσουν την ευγνωμοσύνη Του Θεού προς τον αγωνιζόμενο.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στον Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιο ,  ευχήθηκε να συνεχίσει με περισσότερη δύναμη τα αρχιερατικά του καθήκοντα, και όσα προβλήματα και θλίψεις αναφύονται καθημερινώς, να αποτελούν νέφη τα οποία εύκολα διαλύονται με την Χάρη του Θεού. Έκλεισε λέγοντας: «Εις πολλά έτη, Δέσποτα».

Εγκάρδιες ευχές  απηύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας, Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Καλλίνικος στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  και αναχώρησε για να   μετέβη σε πανηγυρίζοντα Ναό.

Τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές: κ. Μανωλάκος και κ. Τραγάκης, η Αντ/ρχης Πειραιώς και νήσων  κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο  Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτριος Καρύδης, οι Πολιτευτές  κ. Σούτας και κ. Βαγιάκης ,   εκπρόσωποι πολιτικών και Δημοτικών φορέων και πλήθος πιστού λαού που προσήλθε να ευχηθεί και να τιμήσει τον Ποιμενάρχη του.

Προ της απολύσεως, εκ μέρους του Κλήρου ο  Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντογιώργης,  αναφέρθηκε στην χαρμολύπη του Επισκόπου κατά την Χειροτονία του, χαίρει μεν διότι λαμβάνει το υπέρτατο αξίωμα το της Αρχιεροσύνης  αλλά θλίβεται μεν διότι ατενίζει τον σταυρικό αγώνα  και έχει την  ανάγκη  από  Κυρηναίους στο έργο του, αλλά δυστυχώς οι σταυρωτές διαχρονικά είναι περισσότεροι.

Τέλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Ιερού Κλήρου και την ευχή να είναι εύδρομη η συνέχεια της πορείας του ώστε να προσθέσει πνευματικές και κοινωνικές επιτυχίες στην Αρχιερατική του δράση που δοξάζουν τον Τριαδικό θεό. Όπως Κύριος ο Θεός μας χαρίσει εσαεί την παρουσία και ποιμαντορία του στο πηδάλιο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Ακολούθησε η προσφορά δώρων στον εορτάζοντα Αρχιερέα από τον Ιερό Κλήρο, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα και το κατηχητικό σχολείο του Καθεδρικού ι. Ναού..

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας συγκινηθείς από την αγάπη του Κλήρου, του λαού και των παιδιών του κατηχητικού, τους ευχαρίστησε όλους, ζητώντας την προσευχή όλων για να φέρει εις πέρας την Διακονία που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία Του Χριστού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη  εόρτιος  τράπεζα στους παρευρισκόμενους.

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 2022

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τρείς νέοι μας κάτοχοι διπλώματος Βυζαντινής μουσικής.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος