Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ακολουθία της Διασαλεύσεως της Αγίας Τραπέζης

Σε κλίμα συγκίνησης και με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια  τελέσθηκε η Ακολουθία της Διασαλεύσεως της Αγίας Τραπέζης στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς.

Αφ’ εσπέρας έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων βασταζόμενα υπό των χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου  και την συνοδεία των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως όπου και ακολούθησε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ, Γεροντίου και  εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία όπου μετά την μικρή Είσοδο  ακολούθησε η Ακολουθία της Διασαλεύσεως της Αγίας Τραπέζης  μέσα  σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής ευφροσύνης ακούστηκαν οι ευχές και πραγματοποιήθηκαν όλα τα απαιτούμενα τα οποία ορίζει η ακολουθία όπου ο Σεβασμιώτατος εξήγησε συνοπτικά τα γενόμενα της.

Εν συνεχεία  πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία  Πανηγυρικά και με την πρέπουσα τάξη με Αρχιερατικό Συλλείτουργο, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ  Γεροντίου με συλλειτουργούς  τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη  Δημητριάδος κ. Φώτιο και τους κληρικούς της εκκλησία μας..

Προ  την απολύσεως  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  μας απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου και χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Λουκά Πόρτο.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε  τίς δυσκολίες των καιρών που ζούμε οι οποίες δυσκολεύουν την πραγματοποίηση τέτοιων ενεργειών,  αλλά η Χάρις Του Θεού επέτρεψε να γίνει αυτό το σημαντικό έργο στο ιερό Ναό  που είναι κτίσμα εκατονταετίας  για να συνεχίσει να δοξάζεται ο Τριαδικός Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος όπου τιμάται.

Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι Μεσίτρια και αρωγός στη ζωή τους.

 

ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ 2022

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου Ιερομάρτυρος Κλήμεντος  Επισκόπου Ρώμης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος