Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κοκκινιάς.

Την παραμονή της εορτής έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όπου θησαυρίζονται στο Ιερό Σκευοφυλάκιο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία  τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεπτού  Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμέτοχή του Ιερού κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων και των  Ιερών Λειψάνων πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας και των ευλαβών προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αναλύοντας την ζωή τους, αλλά και  την ευλογία που έχουμε, όχι απλώς να είμαστε μαθητές των Αγίων Αποστόλων, αλλά να ζούμε το ίδιο το πνεύμα, το ίδιο το κήρυγμα, την ίδια εμπειρία, την ίδια χάρη, γι’ αυτό σήμερα έχουμε μία κοινωνία μαζί τους μυστική και εσωτερική,  που μας γεμίζει με μία άρρητη χαρά και πνευματική αγαλλίαση.

Επεκτείνοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην φράση του Κυρίου προς τον Απόστολο Πέτρο: «Κἀγώ δε σοι λέγω ὅτι σύ εἶΠέτρος, καί ἐπί ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τήν ἐκκλησίαν, καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» και για τον Απόστολο Παύλο: από διώκτης των Χριστιανών, παιδαγωγός της οικουμένης και αρωγός του Ευαγγελικού Λόγου καθώς και  περί της χαράς της οποίας ο Κύριος είπε: «πάλιν δὲ ὄψομαι ὑμᾶς καὶ χαρήσεται ὑμῶν ἡ καρδία, καὶ τὴν χαρὰν ὑμῶν οὐδεὶς αἴρει ἀφὑμῶν

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ε΄ Κυριακή του Ματθαίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Συναξις Των Αγίων Αποστόλων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος