Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγίου  Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης νέου Ομολογητού,

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε  η εορτή του Μπροστάρη της Μαρτυρικής μας Εκκλησίας , Αγίου  Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης νέου Ομολογητού,  στον ομώνυμο Ιερό Ναό του  κάτωθεν του περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  στο Κερατσίνι.

Αφ’  εσπέρας τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και των Σεβασμιωτάτων Μηκτροπολιτών Δημητριάδος κ. Φωτίου, Ωρωπού και Φυλής κ Κυπριανού και των κληρικών της Εκκλησίας

Τον Πανηγυρικό  εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος   όπου συνοπτικά σκιαγράφησε το προφίλ του Αγίου  αναφερόμενος σε κάποιες σημαντικές στιγμές της ζωής του, που σφράγισαν την Ουράνια Πορεία του.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας ακολούθησε Λιτάνευση της Εικόνος αλλά και του τμήματος του Ιερού Λειψάνου  που είχαν την ευλογία οι πιστοί να προσκυνήσουν πέριξ του Ιερού Ναού.

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος   ευχαρίστησε Μακαριώτατο  και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς τους Ιερείς  και τους πιστούς που προσήλθαν ευχόμενος  να γνωρίσουμε του αγώνες του Αγίου και να τους κάνουμε δικούς μας αγώνες διότι σε Αυτόν οφείλει η Μαρτυρική Εκκλησία μας  ότι απέχει από κάθε οικουμενιστικό μοτίβο  και κάνοντας τον βίο του πράξη ζωής να διάγουμε ομολογιακά τον βίο μας.

 

Ανήμερα τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ Γεροντίου, με συλλειτουργούς τους  κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά είπε:Υπέμεινε την προδοσία των «αδελφών» του και την καταδίκη για ένα και μόνο λόγο, για  μην ισοπεδωθεί και προδοθεί κάθε Ιερό και Όσιο που παραλάβαμε από τους  Πατέρες της Ορθοδόξου  Εκκλησίας μας.

Εμείς σήμερα βγάζουμε  άναρθρες κραυγές ομολογίας, τάχα για να δείξουμε ότι αγωνιζόμαστε, ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας κοιτάξουμε τον Άγιο με υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε το έργο του.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2023

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΙΕ΄ Κυριακή του Ματθαίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Το Γενέσιον Της Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος