Νικήτα μεγ/ρος, Βησσαρίωνος ἀρχιεπ. Λαρίσης ὁσίου

← Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου · Από τη ζωή της Εκκλησίας μας

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.
Κοινοποίηση
Facebook X WhatsApp Viber

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας την συμμετοχή των Ιερέων της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, των ευλαβών προσκυνητών και της Δημοτικής Αρχής πέριξ των οδών του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Αγία, να την παρακαλέσει να διώξει το σκοτάδι της αθεΐας και να  φωτίσει τους  σωματικούς και πνευματικούς οφθαλμούς να αντιληφθούν το Φώς που μας πλημυρίζει  με την παραδοχή Του Θεού στη ζωή μας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του επικεντρώθηκε  στο μαρτύριο της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, τον ζήλο, τήν αφοσίωση, την αυταπάρνηση,  και προέτρεψε το εκκλησίασμα: «να μιμηθούμε τα έργα της και να αγαπήσουμε ολόψυχα το Θεό και τον συνάνθρωπο μας ώστε να επισπεύσουμε την Χάρη Του θεού στην ζωή μας.»

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ιερούργησε στο ομώνυμο  Παρεκκλήσιο που στεγάζεται στην Ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Σαλαμίνος.

Φωτογραφικό αρχείο

Εορτή Αγ. Παρασκευής 2019.

Επιλεγμένες εικόνες από το επίσημο αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ολόκληρο το άλμπουμ στο Flickr ↗