Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H παγκόσμιος  Ύψωση   του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Με τη δέουσα  κατάνυξη εορτάσθηκε η παγκόσμιος  Ύψωση   του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη μας  και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου όπου Ιερούργησε ο Σεπτός  Ποιμενάρχης μας,  κ. Γερόντιος.

 

Στην ομιλία του o Σεβασμιώτατος εξιστόρησε το γεγονός της ημέρας  της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και  την ιδιαιτερότητα που έχει ο Τίμιος Σταυρός στην ζωή του χριστιανού ως  όπλο σωτηρίας, σύμβολο  ωραιότητας, καύχημα και δόξας της Εκκλησίας.

Επισημαίνοντας ότι  Ο Κύριος μας δέχτηκε με ταπείνωση την ατιμωτική απόφαση του Ρωμαϊκού δικαστηρίου η οποία ήταν η εσχάτη των ποινών, ανέβηκε επάνω στο Σταυρό για να σχίσει το χειρόγραφο των αμαρτιών και να μας ανοίξει τον Παράδεισο.

Πολλές φορές    στη ζωή μας καλούμαστε να σηκώσουμε τον δικό μας Σταυρό ο οποίος προέρχεται από τις δικές μας αμαρτίες και τον τρόπο της ζωής μας που δεν έχουν καμιά σχέση με τις εντολές Του Θεού, ας το πράξουμε με υπομονή με  ταπείνωση γιατί εκεί είναι το κλειδί της Βασιλείας Του Θεού.

ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην Ανδρώα Ιερά Μονή του Γεννεσίου Της Θεοτόκου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ περὶ τῆς παρούσης καταστάσεως ἐκ τῆς ἐπιδημίας τοῦ λεγομένου κορωνοϊοῦ καὶ τῶν μέτρων, τὰ ὁποῖα λαμβάνονται

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος